Lahes una letra que no tiene sonido. Por eso, hay que memorizar las palabras que empiezan por h para escribirlas bien. Siempre que tengamos dudas, debemos consultar el diccionario.
És molt important augmentar la velocitat lectora per millorar la comprensió dels textos.
Uns quantes idees per treballar-ho diàriament a casa...
Escollir un llibre o un text relacionat amb algun tema que el motivi. L'adult en fa un lectura prèvia en veu alta, a una velocitat moderada enfatitzant els signes de puntuació i clarificant les paraules difícils. Després l'alumne llegeix el mateix paràgraf.
Escollir un llibre o text amb lletres no molt petites, d'un tamany arial 12 o 14, llegir de manera alterna una paraula cadascú.
També podeu treballar jocs de memoria visual i percepció en el següent enllaç:
A l'escola celebram cada any una bunyolada el dia abans de la festa de Tots Sants, fins a tercer es fa amb l'ajuda de les famílies. Sabeu d'on ve aquest costum de menjar bunyols?😏😋😋 Els bunyols són unes postres que a Menorca es solen menjar per la festivitat de Tots Sants. La gent gran explica que antigament la nit abans de la festa era molt típic fer un sopar extraordinari en el què es servien aquestes postres anomenades bunyols de Tots Sants o bunyols de forat. (extret del blog de Fra Roger ) Aquí teniu larecepta bunyols de Fra Roger
Tots Sants és una festa tradicional catòlica dedicada al record dels avantpassats que se celebra el dia 1 de novembre i que està íntimament relacionada amb la festa que se celebra l'endemà, la del Dia dels Morts o Dia dels Difunts, el 2 de novembre. Tots Sants deriva, en concret, d'una festa cèltica anomenada Samain que es feia per venerar els morts. Per als pobles celtes, l'any estava dividit en dos grans períodes: el temps clar i el temps fosc. El primer es referia a l'època de primavera i d'estiu en el qual el sol es pon cada vegada més lentament, hi ha llum i calor.🌞🌅🌄 El segon període es referia a la tardor i l'hivern en els quals els dies s'escurcen cada vegada més, fa fred i la foscor s'apropia d'una gran part del dia.⛅⛆ Els dies del Samain obrien el període d’obscuritat. Les festes Samain també coincidien en una època de l'any en què els camps i les terres semblen igual d'esmorteïdes que el mateix món dels difunts. Ha passat el temps de collita i de la verema, aquesta és època de sembra i els camps semben quedar aturats, apagats fins que, amb la primavera següent, tot torni de nou a la vida. La festa cristiana de Tots Sants no fou establerta fins al segle vii. Tots Sants és dia de recordar els difunts. Per això hi ha el costum d’anar al cementiri a visitar la tomba dels avantpassats, arranjar-la i adornar-la amb flors. Aquesta tradició té un caràcter familiar i es manté en la intimitat.
Recordeu que l'any passat, estudiant la prehistòria, vareu aprendre els diferents llocs d'enterrament: principalment coves excavades en pedra i navetes. Vegeu:presentació prehistoria menorca
Durant aquest curs treballarem EL CAMÍ DE CAVALLS. Aquest matí hem anat d'excursió des de l'aparcament de Sant Esteve fins a Alcaufar. Pel camí hem anat recordant el que havíem aprés sobre aquesta ruta que rodeja l'illa de Menorca, a meś hem observat la vegetació d'aquest tram: ullastres, mates i alzines. Quan hem arribat al barranc de Rafalet hem fet una activitat sobre valors.
Algú recorda quin tram hem fet? Com ho sabíeu?
Sabeu com es deia el bosc on ens hem aturat a fer el joc dels nusos???
Esta semana empezamos la exposición de noticias. Podeis ver la información y las fotografías de nuestros periodistas en la pestaña que hay en la parte superior del blog.
¡Esperamos vuestras visitas!